ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Shabei Goltitaur
Country: Austria
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 19 November 2009
Pages: 462
PDF File Size: 16.71 Mb
ePub File Size: 18.62 Mb
ISBN: 212-9-62211-319-9
Downloads: 49593
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Samushura

Biserica lui Hristos inalta rugaciuni pentru cei adormiti in toata lumea, in fiecare zi, la orice ceas, in tot pamantul. Tu singur esti Acela ce fara incetare ne-ai iubit pe noi. Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste. Pentru aceasta, cu smerenie te rog sa nu te departezi de la mine din pricina nelegiuirilor mele, ci pururea ma fereste de vanarile si de cursele celui viclean, pe mine, care cu umilinta graiesc:.

Cata vreme petrecem in trup suntem despartiti de Hristos. Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa: Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc:.

O, luminata preaslavita si intelegatoare, Ingere ai lui Dumnezeu, primeste aceasta cantare de multumire si de cerere, iar cand va fi sa ma scol din pamant ca sa stau la Judecata, arata-ti milostivirea asupra mea, a pacatosului, sa stai langa mine, plin de liniste si de bucurie, luand de la mine frica cu nadejdea mantuirii, ca sa ma invrednicesc sa cant impreuna cu tine in lacasurile Acatistl, in vecii vecilor Imparatului Slavei, Celui mai inainte de veci: Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea: Deci, in numele Fiului si al Duhului, ne rugam Tatalui: Parinte a toata indurarea, Tu luminezi acatixtul cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem clor si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam: La tine, dupa Dumnezeu si Preasfanta Fecioara, imi pun nadejdea, Ingerul meu Pazitorce te-am dobandit de la Domnul ca pe un intelept carmaci in furtunile de gand care ma tulbura.

  DALTILE CATALOGO PDF

Domnul si Stapanul meu arata mie, nevrednicul si celui mai pacatos dintre robii Sai, o bunatate noua, caci, trecand cu vederea pactele mele cele grele si grozave, nu m-a pierdut pentru faradelegile mele nici pana in ziua si ceasul de fata, ci, fiindindelung-rabdator scatistul mine, asteapta cu milostivire intoarcerea si pocainta mea, din toata inima. Tatal nostru, iarta celor ce au varsat sange nevinovat; Tatal nostru, iarta celor ce si-au facut bunastarea lor pe lacrimile aproapelui; Tatal nostru, nu judeca pe cei ce ne-au asuprit pe noi cu clevetire si cu acattistul Tatal nostru, rasplateste cu mila pe toti cei adormlti de noi; Tatal nostru, fa ca aceasta rugaciune pentru ei, acaitstul fie primita drept taina a impacarii; Tatal nostru, rupe zapisul pacatelor parintilor si fratilor nostri raposati; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Voi, cei ce erati candva tineri, plini de bucurie si de fericire, unde sunteti acum?

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Cel ce ai venit sa mantuiesti pe toti oamenii, Preabunul meu Domn Iisus, ma rog cu umilinta, iarta-mi cu milostivirea Ta rautatile mele cele nenumarate, fiind plecat spre aceasta de multele rugaciuni ale slujitorului Tau nematerialnic pe care mi l-ai dat din pruncie ca un iubitor de oameni spre paza mea, ca sa fiu vrednic a intra in camara slavei Tale celot sa cant cu duhurile dreptilor: Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de la un craniu de popa acaitstul Stapane, iarta faradelegile noastre.

Cand Domnul si Ziditorul meu va insemna ziua tacerii mele din viata aceasta, tu, bunul meu Pazitor, vazand mai inainte chinurile grozave, pregatite pentru duhurile rautatii si pentru pacatosii nepocaiti, care ma asteapta si pe mine, acopera-ma cu aripile milostivirii tale, cum isi acopera vulturul puii sai, iar cand va fi sa iasa duhul meu din mine, sa te vad stand aproape de mine, izgonind pe cumplitii vrasmasi.

Binecuvantati, iar nu pierdeti timpul cere trece repede. Pentru aceasta mai vartos ma rog si un asemenea dar cu toata osardia doresc.

InviereLumina Sfanta de la IerusalimPasti. Pentru aceasta, cu multumire strig tie:.

Apoi se zice iarasi Icosul 1: Impacati-va cu Dumnezeu mai inainte de acea zi. De aceea Te si pomenesc sufletele cele din iad.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa:. Tatal nostru, rasplateste tuturor celor ce au murit sub sarcinile grele ale ostenelilor; Tatal nostru, primeste in camarile raiului pe adormitii prunci si pe fecioare; Tatal nostru, invredniceste-i veseliei la Cina Fiului Tau; Tatal nostru, odihneste-i pe cei singuratici, orfani si straini pentru care nu are cine sa se roage; Tatal nostru, sa se stearga pacatele lor de razele calde ale atotiertarii Aormiti Tatal nostru, deruieste robilor Tai mai inainte adormiti, parinti si frati ai nostri, haina alba a biruintei; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele acormiti robilor Tai!

  KFV AS 3500 PDF

Romanos the MelodistUniversity Press of Florida, Cel ce avatistul iconomia Celorr cea nepatrunsa ai pregatit pacea spre binele cel vesnic, hotarand tuturor vremea si felul sfarsitului, iarta, Doamne, pacatele celor din veac adormiti, primeste-i in locasul luminii accatistul al bucuriei si le deschide bretele parintesti.

Tatal nostru, in ceasul judecatii, invredniceste-i pe ei si pe noi de mila Ta cea aducatoare de bucurie; Tatal nostru, incununeaza cu slava pe ceice au suferit munci, pentru Tine si pentru aproapele; Tatal nostru, daruieste odihna Ta celor curatitit prin necazurile lumii acesteia pamantesti; Tatal nostru, Cel ce stii numele tututror, primeste-i pe cei ce s-au mantuit in cinul calugaresc si in cel mirenesc; Adotmiti nostru, primeste pe pastorii cei cucernici impreuna cu fii lor cei duhovnicesti; Tatal nostru, sa intampine robii Tai pe Mirele Hristos cu faclii aprinse; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

O, Sfinte Ingere, Pazitorul si acoperitorul meu cel bun! Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa faca in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam: Unde-ti este intunecarea si frica cea mai de dinainte, caci de acum inainte tu esti dorita, tu ne impreunezi nedespartit cu Dumnezeu; tu esti o mare odihna, tu esti o mare zi de sambata.

Lumina lina, Rascumparatorul tuturor, auzind de oftarea Ta pe Cruce, pentru vrasmasii Tai: